Home > Islands > Pulau Perhentian

Pulau Perhentian

null

Umum mengetahui, Pulau Perhentian merupakan salah satu destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia. Kejernihan air laut serta kepelbagaian hidupan marin yang masih cantik dan terpelihara menjadikan ia antara destinasi pelancongan di pulau yang terbaik di Malaysia.

null

Seiring dengan keindahan pulau itu sendiri,ia juga turut popular dengan aktiviti-aktiviti seperti bersnorkel, menaiki bot, perkhemahan dan melihat penyu bertelur. Ia juga turut menjadi tumpuan pelancong yang ingin melakukan aktiviti menyelam skuba melalui sijil bertauliah yang diiktiraf di peringkat dunia sahaja.Keaslian dan keindahan alam semula jadi di lautan dan daratan yang masih lagi belum terjejas , pasir dan beberapa gua batu, bukit hutan dan tumbuhan semula jadi di sekitar pulau juga turut menjadikan ia sebagai tempat tarikan pelancongan. Aktiviti seperti jungle tracking dan juga penyelidikan tumbuhan semula jadi juga boleh dilakukan di Pulau Perhentian.

null

Bagi mereka yang berminat dan ingin menghabiskan masa di Pulau Perhentian, terdapat lebih kurang 1,000 bilik penginapan dari 42 buah pengusaha chalet dan resort.Pilih sahaja daripada yang bertaraf pusat peranginan mewah, chalet bertaraf sederhana dan rendah, dorm serta tapak perkhemahan turut disediakan di sini.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: